• 06-24566476
  • CharlieFleur@outlook.com

Autoverleden.nl helpt miskoop voorkomen

Autoverleden.nl helpt miskoop voorkomen

Het kopen van een 2e auto hands auto het is niet zonder risico. Een van de grootste risico’s van het kopen van een occasion is dat deze auto verborgen gebreken heeft. Daar heeft ondernemer Ben Veenman uit Soest wat op bedacht. In 2007 lanceerde deze in de gemeente Soest wonende ondernemer de website autoverleden.nl. Op deze website kun je een kenteken check doen op alles over het verleden van een auto te weten te komen. Hierdoor kun je voorkomen dat jij een miskoop doet. Handig, want er zijn nog altijd veel malafide autohandelaren actief. 

Hoe groot is de kans op een schadeauto? 

Wel stelde Veenman de vraag; hoe groot is de kans dat je daadwerkelijk een schadeauto koopt? Het antwoord was schrikbarend. Wat blijkt, dat zelfs bij de originele Nederlandse auto’s het aantal schadevoertuigen tegen de 5% is. Blijkt de auto importeert te zijn? Dan is de kans op een miskoop maar liefst 40%. Je hoort het goed, 4 op de 10 auto’s die uit het buitenland zijn ingevoerd blijken in het verleden ernstige schade te hebben gehad. Alsof dat nog niet genoeg is, is er vaak meer aan de hand. Als er eenmaal met de auto gesjoemeld is blijkt ook vaak de tellerstand te zijn teruggedraaid. Dit is overigens ook een probleem bij origineel Nederlandse auto’s, waarbij er gesjoemeld is met het verleden van de auto. 

Schade verleden controleren – Voorkom miskoop

Deze cijfers hebben de heer Veenman ertoe gestimuleerd de strijd aangaat tegen malafide autohandelaren. De ondernemer uit Soest moedigt daarom iedereen aan om voor het kopen van een auto bij hem op de website het verleden te controleren. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en voor nare verrassingen komt te staan door de extra kosten die dit met zich meebrengt. 

admin

Leave your message